CSR Sporten

spil-rugby4_cut

Rugby er en sport, der kan spilles af alle. Det er lige meget om du er stor, lille, stærk eller hurtig. På et rugbyhold er der brug for alle, og du er måske lige det holdet mangler. I rugby kan alle bidrage med noget.

Rugby har også noget som mange andre sportsgrene ikke har. Respekten for modstanderen. Fordi rugby er en kontaktsport, lægges der stor vægt på at man respektere hinanden, selv efter kampen er slut. Der gives hånd til modstanderen og holdene klapper hinanden af banen. En gammel tradition fra England, hvor man viste sig som en gentleman selvom man havde fået nogle knubs.

De vigtigste regler

Ved første øjekast kan rugby godt virke en smule forvirrende og uoverskuelig. Men der er en mening med det hele. Rugby er en sport med mange regler og derfor et meget taktisk spil.
For at komme i gang, behøver man heldigvis ikke at kunne dem alle fra første dag.

De vigtigste regler i rugby er:
Man må kun aflevere bolden bagud eller til siden. Aldrig fremad.
Man må løbe fremad, til siden eller bagud med bolden.
Man må kun tackle den spiller, der har bolden.
Man må sparke bolden i alle retninger.

Har man de regler på plads, er man hjulpet godt på vej og er klar til at kaste sig ud i rugbysporten.

Rugbyholdet

Et hold består af 7-15 spillere på banen, afhængig af aldersrække og den turnering, man deltager i. F.eks. spiller seniorer med 15 spillere på banen i 2×40 minutter. Banen er 70×100 meter, hvorimod man i f.eks. U13 rækken spiller med 10 spillere på banen i 2×12 minutter. Banen er så kun 40×55 meter.

Et hold har desuden to spillergrupper. Klyngen (forwards på engelsk) og Kæden (backs på engelsk).spil-rugby2_cut

Klyngespillere er oftest de største og stærkeste spillere, hvor kædespillere, store som små, oftest er de hurtigste spillere på banen. Således er der plads til de store såvel som de små. Alle kan bidrage med deres kvaliteter, hvilket er kendetegnende for ungdomsrugby. Her lærer de unge, at bruge deres styrke og styrke deres svagheder.

Seniorrugby bære præg af det samme, men i og med rugbyspillet hele tiden udvikler sig, bliver det sværere og sværere at se forskellen på klynge- og kædespillere. Hos seniorer gælder det mere og mere om at være den komplette atlet, der både er stor og stærk men også hurtig.

Information

DRU – Dansk Rugby Union, har udviklet hjemmesiden www.playrugby.dk. Her kan du finde yderligere information omkring rugbyspillet. Du kan også se hvad den enkelte spiller skal kunne, afhængig af hvilken position han/hun spiller. Du kan således sammenligne spillertyperne med dig selv, for at finde ud af hvilken spiller du er.

Er rugby noget for dig? Gå til vores Kontakt side for kontaktinformation.

Vi glæder os til at byde dig velkommen.